bespilotne letjelice

Ukrajina nastavlja udare na Rusiju, jedan poginuli u napadu na Belgorod

14.03.2024 u 08:38

Bionic
Reading

Jedna je osoba ubijena, a tri su ozlijeđene u četvrtak u ukrajinskim napadima na rusko područje Belgoroda koje graniči s Ukrajinom, rekao je belgorodski guverner Vjačeslav Gladkov.

Rusko ministarstvo obrane ranije je priopćilo da su ruske snage tijekom noći uništile 14 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad belgorodske regije i Kurska, koji također graniči s Ukrajinom. Napadi bespilotnim letjelicama na ruski teritorij u porastu su posljednjih dana, uoči predsjedničkih izbora u Rusiji od 15. do 17. ožujka.

Očekuje se da će predsjednik Vladimir Putin osvojiti novi šestogodišnji mandat.

"Prema prvim informacijama, jedan je vozač poginuo kad mu je udaren automobil" u regiji Belgorod, objavio je Gladkov na Telegramu.

Dodao je da su kola hitne pomoći otišla na lice mjesta i pružila pomoć i dvjema ozlijeđenim ženama i jednom muškarcu.

  • +13
Napad na Belgorod Izvor: Profimedia / Autor: Pavel Kolyadin / TASS / Profimedia

U gradu Belgorodu u udarima su oštećene dvije kuće i medicinska ustanova, navodi isti izvor.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je spriječilo "pokušaje kijevskog režima od izvođenja terorističkih napada bespilotnim letjelicama na lokacije na ruskom teritoriju tijekom prošle noći".

Ukupno je "14 dronova presretnuto i uništeno iznad regije Belgorod (11) i regije Kursk (3)", rekao je.

U srijedu je na desetke ukrajinskih bespilotnih letjelica gađalo nekoliko ruskih regija, posebice lokacije energetske infrastrukture.

Od prošlog ljeta ukrajinska vojska provodi pojačane napade bespilotnim letjelicama na Rusiju, napadajući sve dublje u ruski teritorij kako bi odgovorila na napade Moskve na vlastito područje.