SPLITSKI SDP LIKUJE

'Uhićenje Sanadera je znak Josipovićeve nove pravednosti'

22.12.2010 u 14:25

Bionic
Reading

U svojim prostorijama na Bačvicama danas je konferenciju za medije održao SDP Splita, kao i županijski SDP. Nakon novogodišnje poruke te razgovora s pripadnicima medija, pozvani su na prigodni domjenak

Arsen Bauk, šef županijskog SDP-a, naglasio je da je 2010. godina započela izborom i inauguracijom novog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, a završila uhićenjem Ive Sanadera.

'To je znak dolaska nove pravednosti koju je najavio predsjednik Josipović', izjavio je Bauk, dodajući da rekonstrukcija Vlade nije dobar posao. 'Oni koji trebaju otići bore se da ne odu, a novi ministri ne žele preuzeti dužnost, pa će na kraju po službenoj dužnosti državni tajnici morati preuzeti resor', zaključio je Bauk.

Čelnik splitskog SDP-a Marin Jurjević je također naglasio da ova vlada ni najavljenom rekonstrukcijom neće imati legitimitet.

'Rekonstrukcija ove vlade je kao bojanje auta da bi što bolje izgledao, a koji uopće nema motor i ne može se maknuti s mjesta. Slično vrijedi i za lokalnu razinu. Gradski proračun Splita je 'tašelavanje', krpanje proračuna zakrpama. To vrijedi i za situaciju u Hajduku, koji je predviđen za prodaju da se pokrpaju te rupe', izjavio je Jurjević.

Na kraju su predstavnici lokalnog SDP-a izrazili nadu da će sljedeća godina biti uspješnija, unatoč potpunom srozavanju kreditnog rejtinga Hrvatske. 'Hrvatska je tamo gdje nikada nije bila, na potpunom dnu, i ova zemlja treba novu, odgovornu vlast', zaključio je Marin Jurjević.