MUŠKARAC MRTAV, SUPRUGA I KĆER KRITIČNO

Uhićeni sudionici krvne osvete u Karlovcu

Bionic
Reading

U vezi s oružanim napadom u Karlovcu u kojem je jedan muškarac ubijen, a dvije ranjene ženske osobe u dobi od 43 i 15 godina životno ugrožene, uhićeno je više osoba, rečeno je večeras na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u karlovačkoj Policijskoj upravi

Očevid i osiguranje mjesta sukoba u Karlovcu, u kojem je popodne poginuo jedan muškarac, a teško ranjene dvije žene, privodi se sada na najnužniju mjeru, a traganje za dokazima i počiniteljima i dalje je intenzivno, izjavila je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić.

'Poslijepodne smo digli sve raspoložive snage da se žurno razriješi teško kazneno djelo i postigne maksimalna sigurnost građana. Za sada mogu reći samo to da je uhićeno više osoba, ali ne i to imamo li među njima i počinitelje', rekla je Grčić.

Krvavi obračun potresao je ovog poslijepodneva stanovnike karlovačke četvrti Banija, naime, u pucnjavi kod supermarketa Supernova teško su ranjene dvije ženske osobe, a jedan je muškarac smrtno stradao.

Skupina muškaraca pucala je na kamion, zeleni TAM, u kojem se nalazila druga skupina ljudi, navodno Roma, javio je kaportal, navodeći da se radi o obitelji brata Frane Velića, napadača koji je osumnjičen za pokušaj ubojstva u Otoku Oštarijskom prije dva dana.

On je ubijen, a njegova kći i supruga su teško ozlijeđene, a petogodišnji dječak koji je bio s njima u vozilu nije ranjen, no zadržan je u bolnici zbog psihičkog šoka.

Ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nedjeljko Strikić potvrdio je tportalu da su u pucnjavi ranjene dvije mlađe ženske osobe. 15-godišnjakinja je zadobila prostrijelnu ranu glave. 'Ishod je neizvjestan, vrlo neizvjestan', rekao je ravnatelj te dodao da se nesretna djevojka nalazi na intenzivnom odjelu i da operativni zahvat za sada nije moguć.

Druga, 43-godišnja pacijentica trenutačno je na operaciji prsnog koša te je i njoj život ugrožen, kazao je Strikić, koji je na pitanje jesu li svi dovezeni pripadnici romske zajednice, odgovorio kako misli da jesu.

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, na ubijenog je pucano u vožnji na staroj zagrebačkoj cesti iz drugog automobila te je do parkirališta supermarketa došao sa smrtonosnim ranama. U prilog tome govore i ljudi koji su se u trenutku pucnjave našli u trgovačkom centru i ispred njega i koji kažu da se pucnjava nije čula.