LAKI NA OBARAČU

Dvostruki pokušaj ubojstva kod Ogulina

23.10.2010 u 17:19

Bionic
Reading

Oko 13 sati u Oštarijama kraj Ogulina došlo je do obračuna vatrenim oružjem u kojem je ranjeno dvoje ljudi. Do verbalanog sukoba koji je prethodio pucnjavi došlo je na natjecanju konja u vučenju kladiva

Prema neslužbenim informacijama, dvostruki pokušaj ubojstva djelo je 18-godišnjeg Frane Velića iz Karlovca, koji je pucao je iz pištolja na braću Zorana i Zdravka Hudorovića iz Draganića. Velić se nakon pucnjave dao u bijeg zajedno s još četvoricom muškaraca u BMW X5 terencu, ali policija ih je uhitila nakon polusatne potjere. 

Šef ogulinske kirugije Igor Tripalo kazao je Hini da je 23-godišnji mladić s ozljedama glave prebačen na Odjel neurokirurgije u zagrebačku bolnicu Sestara milosrdnica, a 21-godišnjak s prostrijelom kroz trbuh i prsni koš, od najmanje dva metka, operiran je u Ogulinu i za sada je njegovo stanje stabilno.

Načelnik Odjela kriminalističke policije Dražen Butorajac kazao je novinarima da je policija reagirala brzo i profesionalno te da su unatoč bijegu s mjesta događaja nakon potjere u Karlovcu uhićena petorica naoružanih muškaraca već oko 13,30 sati, među kojima je najvjerojatnije i počinitelj nanošenja teških tjelesnih ozljeda ili pokušaja ubojstva.

'Kvalifikacija kaznenog djela utvrdit će se nakon što obavimo detaljno kriminalističko istraživanje te utvrdimo točne posljedice i motive', kazao je Butorajac i naglasio da je pronađeno sredstvo izvršenja kaznenog djela tj. pištolj. U tijeku je alkotestiranje i pribavljanje dokaza izuzimanjem metalnih čestica s tijela i odjeće mogućih počinitelja,