37-godišnjak izvan kontrole

Uhićen muškarac koji je demolirao polikliniku Nikice Gabrića; policija navela i zašto je to napravio

04.03.2020 u 15:20

Bionic
Reading

Policija je nakon deset dana uhitila muškarca koji je demolirao stakleno pročelje poliklinike Svjetlost u vlasništvu Nikice Gabrića. Incident se dogodio u jeku afere Masoni, a policija je izvijestila da je 37-godišnjak upravo zbog toga porazbijao stakla na ulazu u Gabrićevu polikliniku

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je potaknut niskim pobudama počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari na štetu privatne zdravstvene ustanove iz Zagreba.

Sumnja se da je 37-godišnjak, potaknut javno objavljenim informacijama o radu i članu udruge, stvorio negativni stav i mržnju prema toj udruzi i članu te time motiviran, u ponedjeljak, 24. veljače oko 1.55 sati, počinio kazneno djelo.

Naime, osumnjičeni je osobnim automobilom došao do adrese medicinske ustanove u Heinzelovoj ulici, zaustavio se u blizini, maskirao se navukavši kapuljaču preko glave te je s prethodno pribavljenom samostojećom metalnom pepeljarom pričvršćenom na metalni stalak koji je izvadio iz vozila, došao do pročelja zgrade te više puta udario po staklenoj fasadi i na taj način ju razbio i probio. Sredstvo izvršenja je odbacio ispred medicinske ustanove, sjeo u automobil i odvezao se s mjesta događaja.

  • +5
Razbijena stakla na poliklinici Svjetlost u vlasništvu Nikice Gabrića Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a osumnjičeni je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari' potaknuto niskim pobudama predan pritvorskom nadzorniku.