JUTARNJI DOZNAJE

Ugovor između Đapića i Zeca je autentičan

29.12.2008 u 09:30

Bionic
Reading

Dok Ante Đapić tvrdi kako nije lud da s Vladom Zecom potpisuje bilo kakve ugovore, Robert Petrovečki, nekadašnji uskokovac, ne sumnja u autentičnost Đapićeva potpisa na 'Ugovoru o poslovnoj suradnji'

ZAGREB - Tako barem stoji u istom onom rješenju od 7. kolovoza 2008. kojim, neobjašnjivo i krajnje paradoksalno, Petrovečki ujedno odbija inicirati kazneni progon protiv Ante Đapića piše Jutarnji.hr.

'Ante Đapić kao izabrani dužnosnik u Saboru Republike Hrvatske doista ima svojstvo službene osobe i neosporno je u tom svojstvu, kao predsjednik HSP-a, zastupajući istu, dana 30. siječnja 2004. zaključio Ugovor o poslovnoj suradnji s tvrtkom Kamen Ingrad...', tako je, u odbačenoj prijavi, utvrdio Robert Petrovečki, koji se u međuvremenu preselio u državno odvjetništvo u Zlataru, gdje ga upravo ovih dana sustiže suspenzija zbog krupne pogreške oko istoga slučaja.

Prema svemu sudeći, Petrovečki je odbacio kaznenu prijavu, koju je podnio Dobroslav Paraga, koristeći doba ljetnih godišnjih odmora i odsutnost svojih tadašnjih šefova Dinka Cvitrana i Mladena Bajića.

Za razliku od samoga Đapića, svjesnog da ga javna pojava dokumenta teško kompromitira, Vlado Zec nikada nije osporio ugovor o njihovoj uzajamnoj političko-financijskoj ispomoći.