POLITIKA ILI AUTIZAM?

Uefa prati Hrvatsku poput Big Brothera

22.12.2011 u 10:04

Bionic
Reading

Uefin izaslanik na jučerašnjoj Skupštini HNS-a znakovito je ustvrdio kako europska krovna nogometna organizacija pozorno prati sve što se događa u Hrvatskoj, ali i da daje punu potporu HNS-u

Previranja u Hrvatskom nogometnom savezu, koja traju već neko vrijeme, privlače pažnju svjetskih medija. Istina, nije realno očekivati da će recimo Englezi imati nesanicu jer Vlatko Marković nije abdicirao ili da će Japanci počiniti harakiri zato jer Zvone Boban još nije predsjednik HNS-a, no povremeno u stranim medijima ipak se prenesu najvažnije stvari iz domaće negometne žabokrečine.

Uefa u tom smislu nije nikakva iznimka, štoviše, čelnici te organizacije već su više puta naglašavali svoju pozornost prema hrvatskom nogometu. Ipak, činjenica je i da Uefa, poput Big Brothera, sve nadgleda, ali gotovo ništa ne čini da se stvari srede. Je li u pitanju sportski autizam ili tek politika nemiješanja, prosudite sami.

Upravo u tom smjeru ide i jučerašnja izjava Uefina predstavnika na Skupštini HNS-a iz koje se da vrlo jasno iščitati promišljanje Michela Platinija i njegovih suradnika o aktualnom trenutku hrvatskog nogometa.

'S ovakvim problemima susrećemo se i mi u Slovačkoj. Ljudi koji ne žele čuti ono što im nije drago napuštaju skupove, nije to ništa novo. Uefa pozorno prati situaciju u vašoj zemlji i daje punu potporu nogometnoj organizaciji da riješi probleme. Suradnja s državom iznimno je važna, ali Vlada RH uvijek mora osigurati autonomiju nogometne organizacije i njezinih tijela', poslao je jasnu poruku Slovak František Laurenc.