posjet čučerju

Tomašević: 'Razgovori s Vladom oko maksimirskog stadiona su u završnoj fazi'

04.07.2023 u 13:19

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak da mu je žao što se nogometni kamp neće graditi u Zagrebu nego u Velikoj Gorici, ali s druge strane mu je drago da su reprezentacija i Hrvatski nogometni savez našli rješenje koje mu se čini isto tako dobrim

"Naša je ideja bila da taj nogometni kamp bude na Zagrebellu, međutim sudski i dalje taj imovinski spor Grad nije dobio. Bila je i jedna druga lokacija na Savici, međutim Hrvatski nogometni savez se odlučio za lokaciju u Velikoj Gorici i drago mi je da taj kamp u svakom slučaju ide nekim tijekom te bi, koliko sam shvatio, za pet godina trebao biti završen", rekao je gradonačelnik Tomašević na konferenciji za novinare.

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjić

U ponedjeljak je na prigodnoj svečanosti kojoj je nazočio i premijer Andrej Plenković u velikogoričkom hotelu Garden Hill potpisan Sporazum o darovanju zemljišta između Vlade i HNS-a. Država je darovala HNS-u građevinsko zemljište u Velikoj Gorici, površine oko 92 tisuće metara četvornih i vrijedno 4.2 milijuna eura, radi izgradnje sportskog rekreacijskog centra - nogometnog kampa.

Gradonačelnik Tomašević danas je na konferenciji za novinare rekao i da projekt stadiona u Kranjčevićevoj ulici ide dalje te tu nema nikakvih usporavanja i problema.

"Što se tiče maksimirskog stadiona u završnoj su fazi razgovori s Vladom i sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bi se imovinsko-pravno riješilo pitanje maksimirskog zemljišta i kako bi Grad u potpunosti mogao raspolagati s tim zemljištem. Paralelno s time se priprema program za javni arhitektonsko-urbanistički međunarodni natječaj", istaknuo je gradonačelnik nakon što je u Čučerju obišao radove na izgradnji Društvenog doma.

  • +33
U Velikoj Gorici potpisan sporazum između Vlade i HNS-a o darovanju zemljišta Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Osvrnuo se i na obnovu Doma sportova rekavši da projekt "najnormalnije ide dalje" i to će se s preko 20 milijuna eura morati financirati iz proračuna Grada Zagreba. Napomenuo je i kako će on biti i energetski obnovljen. Rekao je da nakon potresa velika dvorana Doma sportova tri godine nije u funkciji te dodao da se završavaju radovi na uređenju trga uz Dom sportova.

  • +4
Gradonačelnik Tomašević i zamjenici održali redovnu konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL