ODSJEČENI OD SVIJETA

U Vrgorcu i Imotskom metar snijega

  • Autor: Hina/J. D.
  • Zadnja izmjena 04.02.2012 15:21
  • Objavljeno 04.02.2012 u 14:04
Snijeg Vrgorac 25

Snijeg Vrgorac 25

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Zbog snježnih padalina u Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je najteže stanje u na području Imotskog i Vrgorca gdje je visina snijega jedan metar i nemoguće ga je ukloniti s prometnica, izvijestio je voditelj Stožera za zaštitu u Županijskim cestama Petar Vuletić. Po njegovim riječima angažirana je sva raspoloživa mehanizacija za uklanjanje snijega

'Na terenu je 45 vozila i strojeva, no snijeg je na imotsko-vrgoračkom području napadao toliko da ga se nema gdje ukloniti, ralica ga makne s ceste, ali odmah nakon toga taj se snijeg vraća na prometnicu', rekao je Vuletić.

Jure Divić

Jure Divić

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

U 12 sati u Vrgorcu je službeno izmjereno 93 centimetara snijega, u okolnim selima je prešao visinu od 110 centimetara. Brdska sela su u potpunosti odsječena, a do onih bliže gradu može se doći samo traktorima, kojima pojedinci dolaze po namirnice u trgovine u kojima su zalihe već pri kraju.

Policija i vatrogasci stalno su na terenu s nekoliko terenskih vozila i ne stižu izaći na sve dojave o automobilima koji su ostali u snijegu.

Jedini vrgorački hotel popunjen je do zadnjeg ležaja, uglavnom vozačima iz Albanije, Crne Gore i s dubrovačkog područja koji su izišli s Dalmatine na Ravči, ali dalje ne mogu jer ceste nisu prohodne.

Zbog rušenja dalekovodnih stupova, bez električne energije su Ploče i okolica te Sućuraj na Hvaru, izvijestila je Hrvatska elektroprivreda (HEP).

Zbog nevremena koje još traje i nemogućnosti pristupa oštećenim stupovima, u HEP-u navode kako za sada ne mogu sa sigurnošću procijeniti kad će oštećeni dalekovod biti u funkciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi