ukupnp 488

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 11 novooboljelih, među njima četiri njegovateljice

30.04.2020 u 13:04

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija u zadnja 24 sata bilježi povećanje broja oboljelih od koronavirusa, potvrđeno je 11 novih slučajeva, što je ukupno 488 zaraženih, a među njima su i četiri njegovateljice domova za starije i nemoćne, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 194 obrađena testa s područja županije 11 je novooboljelih osoba - četiri iz Splita, po dvoje iz Makarske i Otoka, te po jedan iz Solina, Kaštela i Podgore. U odnosu na jučerašnji dan još 20 osoba izliječeno je od koronavirusa tako da je do sada izliječena ukupno 251 osoba.

Među novooboljelima su četiri njegovateljice, dvije iz doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj, te po jedna iz Podgore i Otoka, koje se nalaze u samoizolaciji već 14 dana pa u tom razdoblju nisu bile u kontaktu s korisnicima niti s djelatnicima doma. Nakon isteka 14 dana njegovateljice su testirane i njihovi su nalazi pozitivni.

'Hospitalizirane su 94 osobe, devet se osoba nalazi na respiratoru, i to sedam i Splitsko-dalmatinske županije i dvoje iz Šibensko-kninske županije', navodi se u priopćenju.