onkološki bolesnik

U Osijeku jedna osoba preminula od koronavirusa

30.04.2020 u 11:39

Bionic
Reading

Na Klinici za infektologiju osječkog KBC-a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus pa je od početka epidemije na području Osječko-baranjske županije do sada preminulo osam osoba, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite

Riječ je o onkološkom bolesniku, rođenom 1953. godine, koji nije imao komplikacija specifičnih za koronavirus te se nije nalazio na respiratoru, priopćeno je iz Stožera

Ističu kako je tijekom posljednja 24 sata na području Županije testirano ukupno 127 uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan na Covid 19, a riječ je o osobi s područja Harkanovaca i kontakt je otprije oboljele osobe. U epidemiji korona virusa do sada je u Županiji oboljela 121 osoba, napominju u Stožeru.

U osječkom KBC-u hospitalizirano je devet osoba oboljelih od koronavirusa ni jedna se ne nalazi na respiratoru i dobrog su općeg stanja. Trenutno se u samoizolaciji na području Županije nalazi 113 osoba, a deset su novih kontakata epidemiolozi stavili u samoizolaciju, napominju u Stožeru.

Osječko-baranjska policija tijekom posljednja 24 sata zaprimila je dvije dojave o kršenju samoizolacije i jedna od njih se pokazala točnom, a riječ je o osobi s đakovačkog područja. Policija je jučer obavila ukupno 3.558 provjera propusnica i sve su osobe imale valjane propusnice, ističu u županijskom Stožeru CZ.