nije im dokazana zaraza

U samoizolaciji 19 djelatnika Klaićeve, od toga šest liječnika; došli iz inozemstva, a nisu se sami javili

19.03.2020 u 15:33

Bionic
Reading

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb priopćili su u četvrtak kako ni jednom njihovu djelatniku nije dokazana infekcija koronavirusom, dok su liječnici koji su se u zadnjih 14 dana vratili iz inozemstva stavljeni u samoizolaciju, ovisno o državi iz koje su se vratili

'Danas su prema preporuci nadležnog epidemiologa u samoizolaciju poslani i djelatnici koji su se vratili iz zemalja za koje nije izdana mjera o samoizolaciji, sa ciljem da se maksimalno smanji rizik, odnosno da se mogućnost eventualnog kontakta smanji na minimum', navodi ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić u povodu medijskih napisa vezanih uz boravak liječnika te ustanove u inozemstvu.

Kaže kako su u bolnici 13. ožujka donijeli odluku o mjerama vezanim uz koronavirus, u kojoj stoji da su se svi djelatnici koji se vraćaju iz inozemstva dužni javiti nadležnom liječniku i epidmiologu te ostati u samoizolaciji kroz 14 dana po procjeni epidemiologa.

Roić napominje da je i Klaićeva bolnica, kao i svaka druga ustanova, prije donošenja službenih odluka i mjera o sprječavanju širenja zaraze, bila ovisna o tome da djelatnici sami prijave mjesta privatnih putovanja.

  • +16
Trijaža u Općoj bolnici Karlovac Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Trenutno je u samoizolaciji 19 djelatnika Klaićeve bolnice, od toga šest liječnika, kaže Roić.

Portal Index.hr objavio je da je danas otišlo u samoizolaciju čak 23 djelatnika, od toga devet liječnika, Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, koji su unazad 14 dana bili izvan Hrvatske.