ravnateljica pulske bolnice

Hrstić: Liječnici koji su bili na skijanju u Austriji, javili su se čim su se vratili. To je razlika između njih i zagrebačkog slučaja

19.03.2020 u 15:19

Bionic
Reading

Ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić stala je u obranu svojih kolega koji su bili na skijanju u Austriji te objasnila da njihov slučaj nije usporediv s onim zagrebačkim jer oni nisu skrivali da su bili na skijanju. Zagrebački liječnici opovrgnuli su da su zatajili putovanje te da nisu prekršili ni jednu odluku niti preporuku

Ravnateljica Opće bolnica Pula Irena Hrstić stala je u obranu svojih kolega koji su bili na skijanju u Austriji.

'I nije istina da su bili u Italiji, već u Nassfeldu. Javili su se čim su se vratili, a sada su kući zbog tenzija koje su nastale nakon objave te informacije. Nisu bili u samoizolaciji jer su se vratili prije 12 dana s područja koje nije bilo zaražena zona. Danas je 12. dan od njihovog povratka, nitko nema nikakav simptom, ali ostavljeni su kući zbog osude i prozivanja drugih ljudi. To je velika razlika između njih i slučaja iz Zagreba', rekla je ravnateljica Irena Hrstić za Glas Istre.

Četvero liječnika s Rebra poslali su zajedničko očitovanje o famoznom skijanju u Austriji i infekciji koronavirusom u najvećem hrvatskom KBC-u svim mjerodavnim tijelima u sustavu zdravstva, nakon što je ravnatelj KBC-a Zagreb izjavio da je troje od njih zatajilo put u Austriju i svojim neodgovornim ponašanjem donijeli virus u bolnicu.

Zbog vijesti koja se poput munje proširila Vinkovcima da je ravnatelj tamošnjeg Doma zdravlja Petar Kulić potencijalno sumnjiv vezano za zarazu koronavirusom zato što je nedavno bio na skijanju u Austriji, a nakon povratka u Hrvatsku nije dobio rješenje o samoizolaciju jer Austrija još nije bila na popisu rizičnih zemalja. Panika se dodatno potpirila informacijama putem društvenih mreža da se normalno kreće među sugrađanima te da ga je posjetila policija. U razgovoru za tportal rekao je da sa zagrebačkim liječnicima nije bio u kontaktu te da nema nikakve simptome, ali da je u samoizolaciji gdje čeka nalaz testa.