Pobijedili virus

U Istri više nema nikog s koronavirusom

02.05.2020 u 12:07

Bionic
Reading

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac izvijestio je u subotu novinare kako je Istarska županija od danas i službeno županija u kojoj nema ni jednog pozitivnog niti oboljelog od koronavirusa

"Sportskim rječnikom prvo poluvrijeme je završeno, spremni smo i za drugo poluvrijeme, ali i moguće produžetke. Cjelokupni sustav je spreman, mi ulazimo u fazu suživota s virusom. Mjere su još na snazi te pozivam građane da se i dalje pridržavaju osnovnih mjera zaštite, a to su fizička distanca, pojačana higijena te korištenje zaštitnih sredstava", rekao je Kozlevac na konferenciji za novinare.

Kazavši kako je unutar 24 sata ispitano novih 28 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović izvijestio je kako je od početka pandemije Covida-19 na području Istarske županije uzeto 1733 uzoraka brisa te kako je trenutno 1384 osoba u samoizolaciji.

"Imamo mirnu i stabilnu situaciju i ne očekujemo značajne promjene. Nadzor nad izvršenjem propisanih mjera aktivno se provodi i on služi u korektivne svrhe, da nas podsjeti kako se trebamo ponašati", poručio je Stojanović.

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić rekla je da se bolnica već tjedan dana priprema za reaktivaciju zdravstvenog sustava i pojasnila način na koji će funkcionirati zdravstveni sustav. Najavila je da dio internog odjela od ponedjeljka seli u novu bolnicu.

U znak zahvale svima koji su sudjelovali u uspješnoj borbi protiv koronavirusa, večeras će veliki pulski rotor biti osvijetljen u plavoj boji, kao simbol borbe protiv Covida-19.