TRAŽI SE POUZDAN KADNIDAT

U igri za novog šefa FBI-a i Condoleezza Rice?

16.05.2017 u 17:27

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump trebao bi, prema očekivanjima, do kraja ovoga tjedna imenovati novog šefa FBI-a, a kako navode mediji, u igri za ravnatelja je najmanje 11 imena, među kojima i bivša državna tajnica Condoleezza Rice

Američki mediji ističu kako su razgovori s kandidatima već uvelike počeli, dok je predsjednik Trump kazao kako se potraga za novim ravnateljem Federalnog istražnog ureda odvija vrlo brzo.

Kako navodi američki tjednik Newsweek, među kandidatima za upražnjeno mjesto čelnika FBI-a nalazi se bivša američka državna tajnica Condoleezza Rice, no ona je u razgovoru za ugledni Politico to demanatirala.

'Sve što mogu raditi, radit ću iz Kalifornije. Vrlo sam sretna kao profesor', kazala je Rice u razgovoru za Politico.

U užem krugu je i republikanac Mike Rodgers, za kojeg magazin ističe kako je najizgledniji kandidat, a pored  njih dvoje, na popisu je i Alice Fisher, bivša pomoćnica ministra pravosuđa u administraciji Georgea W. Busha.

Predsjednik Trump ranije je izjavio da što prije želi imenovati novog ravnatelja FBI-a umjesto smijenjenog Jamesa Comeyja, nagovijestivši da bi se imenovanje moglo dogoditi do petka.

Trump je proteklog vikenda novinarima koji su s njim putovali avionom u Virginiju rekao da će proces odabira kandidata teći brzo, istakavši da su kandidati koji su u razmatranju većinom dobro poznati, visoko uvaženi i talentirani ljudi, prenosi Reuters,

'To je ono što želimo za FBI', istaknuo je američki predsjednik, dodavši da postoji mogućnost da će odluku o novom ravnatelju donijeti prije nego što u petak krene na svoje prvo putovanje izvan zemlje otkako je na tom položaju.