grozne scene

[VIDEO/FOTO] U Dubravi masovna tučnjava BBB-a i navijača poljske Legije: Trčali su, bacali baklje jedni na druge, policija ih je pokušala okružiti...

03.08.2021 u 22:38

Bionic
Reading

Nevjerojatne scene iz Dubrave - tučnjava Bad Blue Boysa i navijača poljske Legije doslovno je zapalila cijeli kvart. U tučnjavi je sudjelovalo 200-tinjak ljudi, a prema zasad prikupljenim podacima, nema ozlijeđenih, izvijestila je PU zagrebačka

U istočnim dijelovima Zagreba, u kvartovima Maksimir i Dubrava, u blizini Dankovečke ulice došlo je do sukoba više stotina navijača poljske Legije i BBB-a. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja bili su i pripadnici interventne policije, navodi fotoagencija Cropix.

Tučnjava je izbila oko 21,30 sati, potvrdio je PUZ Hini.

Divljanje BBB-ovaca Izvor: Društvene mreže / Autor: Društvene mreže

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, tučnjava je bila organizirana.

  • +23
Sukob navijača BBB i Legije Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Navijači su sa sobom imali letve, palice, a potom su uzimali stolice s terasa te se njima krenuli gađati. Manja grupa se sukobila na jednom od obližnjih parkirališta te se su jedni na druge bacali baklje, a zatim i kamenje.

Divljanje BBB-ovaca, 2. dio Izvor: Društvene mreže / Autor: Društvene mreže

'Čula se užasna buka, vikali su i derali se. Trčali su, bacali baklje jedni na druge, policija ih je pokušala okružiti, ali bezuspješno, uopće se na njih nisu obazirali niti na interventnu. Lomili su sve pred sobom, izletili na Aveniju Dubrava i tamo se nastavili tući' - kaže čitatelj 24 sata.

Divljanje BBB-ovaca, 3. dio Izvor: Društvene mreže / Autor: Društvene mreže

'Na području Dankovečke ulice došlo je do sukoba 200 navijača, a policajci koji su se otpočetka nalazili na mjestu događaja spriječili su i mogući veći sukob. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja, bili i pripadnici interventne policije. Prema prvim informacijama za sada u sukobu nema ozlijeđenih osoba', kažu iz policije.

Pozivajući se na izvore iz navijačkog miljea, mediji pišu kako se navodno radi o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, dijelom s jadranske obale gdje su se nalazili na ljetovanju, dijelom iz inozemstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka između Dinama i Legie, navodi Hina.