GRAĐANI U STRAHU

U Divaltovoj ulici u Osijeku cvjeta kriminal

13.09.2013 u 12:34

Bionic
Reading

U manje od mjesec i pol dana provaljeno je u osam objekata u Divaltovoj ulici u Osijeku. Lopovi u pravilu ne biraju plijen - kradu sve po cijelom gradu, no čini se da su se u posljednje vrijeme usmjerili baš na tu osječku ulicu.

U policijskoj evidenciji stoji da je provaljeno u jedan ugostiteljski objekt, jednu trgovačku radnju, četiri poslovna skladišta, tj. hale, obiteljski stan te garderobni ormarić na Gradskim bazenima.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske Glas Slavonije doznaje da je ove godine, na području Osijeka, provaljeno u 375 objekata, od čega 24 u Divaltovoj ulici, što iznosi 6,4 posto od ukupnog broja provala.

Pojedini pokradeni vlasnici objekata u Divaltovoj ulici već su 'razvili' teoriju da ih netko namjerno potkrada da bi im uništio posao. Iako je teorija malo vjerojatna, prema mišljenju nekih oštećenih vlasnika objekata to možda potiče ljubomorna konkurencija. Većina krađa u Divaltovoj ulici događala se na potezu od samo nekoliko stotina metara, od raskrižja s Trpimirovom te Vatrogasnom ulicom. Na tom se potezu nalazi nekoliko kafića i različitih trgovina koje pojeduju i skladišta puna robe zanimljive provalnicima. Iako je riječ o sitnim krađama, kada se one akumuliraju, šteta je velika. Vlasnici objekata ne ostaju samo bez robe nego moraju mijenjati razbijene prozore te razvaljene lokote i brave. Da lopovi ne biraju dokazuje i nedavni slučaj kada su nakon neuspješne provale u jedan lokal (koji će, premda ga provalnici nisu uspjeli do kraja razbiti, ipak morati kupiti novo staklo), jednostavno provalili u prvi susjedni.

'Pri provalnim krađama od 1. kolovoza ove godine ukradeni su uglavnom električni kabeli, akumulatori, tehnička oprema i alkoholna pića. Ukupna materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna', doznaje se iz osječke policije, koja je u istom razdoblju uhvatila čak 13 provalnika i provalnica na osječkom području.