nakon dvije godine

U Bjelovaru završio EU projekt integracije i edukacije 240 umirovljenika

19.07.2022 u 14:16

Bionic
Reading

Europski projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna namijenjen psihosocijalnoj pomoći, integraciji i edukaciji umirovljenika, koji je obuhvatio 240 korisnika, nakon dvije godine uspješno se privodi kraju

Tijekom dvogodišnjeg projekta osigurane su, među ostalim, usluge psihosocijalne pomoći i podrške za starije osobe, programi nutritivnih vrijednosti prehrane, kulturno-umjetnički programi, ljetovanja u odmaralištima, posjeta termalnom kupalištu, ali i nabava opreme, glazbenih instrumenata, namještaja, adaptacija prostora i sanitarnog čvora Udruge Matice umirovljenika Bjelovar.

Koordinatorica projekta Ivana Bekavac naglasila je na završnoj konferenciji u utorak da je s današnjim danom završena provedba svih projekta,  a zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić zahvalio je EU timu koji je sudjelovao u realizaciji, kao i partnerima zbog kojih se taj projekt i provodio.

"Projekt je proveden više nego uspješno, kroz njega je prošlo 240 korisnika i provedeno je više od 40 aktivnosti, a obnovile su se i prostorije Matice umirovljenika",  istaknuo je.

Projekt je, dodao je, bio namijenjen osobama starijim od 65 godina, dakle, našim umirovljenicima koji su nas učili o životu i odgajali. "Sada je došlo vrijeme da im se na neki način odužimo", kazao je.

Predsjednik Udruge Bjelovarski Slavuji – Fakini, partnera projekta, Ivan Ćurić, istaknuo je da su posljednje dvije godine bile prepune programa i sadržaja.