ZAKAZALE KOČNICE?

U autobusnoj nesreći u Argentini 10 poginulih

08.04.2012 u 09:22

Bionic
Reading

Najmanje je deset osoba poginulo, a pedesetak ih je ozlijeđeno, među kojima petero teže, kada se autobus koji je krenuo iz Bolivije survao u provaliju u sjevernoj argentinskoj pokrajini Jujuy, objavila je u subotu mjesna policija.

'Deset je osoba poginulo, među kojima sedmorica muškaraca, jedna žena, jedna šestogodišnja i jedna šestomjesečna djevojčica', stoji u priopćenju policije te se dodaje da je 34 od 50 ozlijeđenih putnika hospitalizirano.

Nesreća se dogodila kada se autobus koji povezuje bolivijski grad Villazon s Buenos Airesom survao u provaliju, 30-ak km sjeverno od glavnoga grada argentinske pokrajine Jujuy.

Vozač i kondukter, obojica Bolivijci, preživjeli su nesreću i privedeni su zbog istrage o nesreći, izvijestili su sudski izvori.

Predsjednik regionalnog tužiteljstva Rodolfo Fernandez novinarima je rekao da su vozač i kondukter kazali da su kočnice zakazale. Prema policijskom izvješću, među putnicima je bilo najviše Bolivijaca, petero Argentinaca, tri francuska državljana, troje peruanskih državljana, dvoje Nijemaca te po jedan engleski, kanadski i španjolski državljanin.