MAROKANSKI ISCJELITELJ U SKUPŠTINI

Torabiju zbog seminara prijeti zatvor?

Pobožni Bandić na misi

Pobožni Bandić na misi

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nenad Dugi

Marokanski iscjelitelj Mekki Torabi ponovno se našao na tapeti u gradskoj Skupštini. Zastupnik SDP-a Marin Knezović podsjetio je gradonačelnika Milana Bandića da je na predsjedničkim izborima bio katolički kandidat, a da je u Katekizmu zabranjene usluge iscjelitelja

Knezović je Bandića upozorio da grad Zagreb financira višednevne Torabijeve seminare na Velesajmu, i to četvrti put, pozivajući se na napise na portalu zagrebancija.com, o čemu je pisao i tportal.

Od gradonačelnika traži cijenu i ugovor koji je potpisao za Velesajmom o najmu paviljona za Torabija. Upozorava na teške posljedice takvih seansi na bolesne ljude. 'Kolika je mogućnost da dodir od tri sekundi liječi bolesti?' pita se Knezović i ističe kako osobama koje liječe bez dozvole prijeti do godine dana zatvora.

Gradonačelnik je istaknuo da navode portala ne misli komentirati. 'To je jadno i bijedno', kaže. Tvrdi daje Grada Zagreba dobio 500 upita bolesnih ljudi koji traže 'slamku spasa'. 'Ne daj Bože da vama ili meni treba pomoć', istaknuo je Bandić i dodao Knezoviću da će ugovor dobiti pismenim putem.

Knezović je potom Bandiću izvukao pozivanje na Katoličku crkvu za vrijeme predsjedničke kampanje. 'Nastupali ste kao katolički kandidat, a u Katekizmu piše da crkva brani takve pojave', kazao je Knezović.

Bandić svojom uobičajenom retorikom odgovara: 'To je jadno i bijedno. Nemojte vrijeđati katolike. Ja sam vjernik i nemojte vrijeđati moje osjećaje', zaključio je gradonačelnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi