PAŽANI U SUZAMA

Tisuće na sprovodu mladih Povljanaca

27.04.2010 u 17:57

Bionic
Reading

Martinu Škoda (19), Antu Pogorilića (21) i Marina Orlića (24) na vječni počinak danas je ispratilo više tisuća Pažana, ali i drugih stanovnika Zadarske i Ličko-senjske županije. Troje mladih poginulo je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na otoku Pagu u nedjelju oko 2.30 sati

Duga povorka koračala je iz tri kuće žalosti u kojima su poginuli proveli svoje zadnje trenutke.

Bijele ljesove s troje mladih istodobno su iz njihovih kuća ponijeli njihovi prijatelji, a na čelu svake kolone bio je 'par mladenaca', njihovih prijatelja koji su bili odjeveni u svadbena odijela i vjenčanice. Sve djevojke odjevene su u bijelo, a povljanski mladići u znak pijeteta imaju u rukama bijele ruže.

Sveta misa zadušnica održana je u povljanskoj crkvi svetog Jurja, a misu su predvodila tri župnika s otoka Paga, iz Povljane, Paga i Novalje. Od mladih Povljanaca, osim mnogobrojnih prijatelja i rodbine, oprostio se cijeli vrh PU zadarske, kao i članovi vatrogasnih društava iz Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije. Poginuli 24-godišnji Marin Orlić bio je član DVD-a Povljana i nedavno je sudjelovao u gradnji spomen-križa poginulim vatrogascima na Kornatima.