RATNE ŽRTVE

Tijekom obnove barokne jezgre Vukovara nađene ljudske kosti

12.01.2011 u 12:26

Bionic
Reading

Više kostiju nalik na ljudske pronađeno je prilikom izvođenja radova na obnovi kuće Puches, zaštićenog spomenika kulture u središtu Vukovara, priopćila je u srijedu Policijska uprava vukovarsko-srijemska

Radnici koji obnavljaju povijesnu zgradu u baroknoj jezgri Vukovara prijavili su dan ranije, oko 15 sati, pronalazak ljudskih kostiju te su odmah obustavili radove, označili posmrtne ostatke te izvijestili policiju. Kosti su izuzete te upućene na Odjel patologije vukovarske Opće bolnice gdje će biti utvrđena njihova starost i potječu li, možda, iz Domovinskom rata. Ako se takve sumnje pokažu točnima, a posmrtni ostaci potječu od žrtava rata prije 20 godina, ekipe Uprave za zatočene i nestale počet će neophodne istražne radove te pristupiti ekshumaciji i identifikaciji ratnih žrtava.

Prošle su godine, u više navrata, pronađene ljudske kosti prilikom izvođenja građevinskih radova na izgradnji farmi, odnosno sustava navodnjavanja na poljoprivrednim površinama u blizini Vukovara. Obradom patologije utvrđeno je da kosti ne pripadaju žrtvama Domovinskog rata, nego najvjerojatnije potječu iz ranijih ratnih sukoba.