KOD PULE

Teško ozlijeđeni u nesrećama na radu

25.03.2009 u 16:19

Bionic
Reading

Dvojica su radnika teško ozlijeđena u nesrećama na radu koje su se jučer ujutro dogodile u Fažani i Vinkuranu nedaleko od Pule, izvijestila je danas istarska policija

PULA - Po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Nataše Rogić, u prvoj nesreći, koja se dogodila u 8,40 sati u Fažani, pri padu u otvor dizala s visine od desetak metara teško je ozlijeđen 21-godišnji Puljanin, radnik pulske tvrtke Tehno studija.

On je, radeći na vodovodnim i plinskim instalacijama na drugom katu zgrade u izgradnji, u jednom trenutku propao kroz otvor namijenjen dizalu. Teško je ozlijeđen i zadržan je na Odjelu neurokirurgije pulske Opće bolnice.

U drugoj nesreći, koja se dogodila oko 11 sati u Vinkuranu, 51-godišnjega Puljanina kamion je prignječio uza zid kuće nedaleko od Osnovne škole braće Luke i Mije Rosanda, gdje je uređivao okoliš.

On je, naime, parkirao kamion i ostavio ga upaljena na uzbrdici kod samog ulaza u školu. U jednom je trenutku primijetio da je kamion krenuo nizbrdo te je potrčao za njim kako bi povukao ručnu kočnicu, no kamion ga je udario, odbacio i prignječio uza zid obližnje kuće. S višestrukim prijelomima kostiju prevezen u bolnicu, gdje je i zadržan.