'VALJDA IMA PROBLEMA'

Talibani ismijali princa Harryja

22.01.2013 u 19:02

Bionic
Reading

Britanski princ Harry, koji je usporedio pucanje na pobunjenike u Afganistanu s igranjem video igara, 'vjerojatno ima mentalni problem', komentirali su talibani.

'Protiv mudžahedina neuspješno se bori 49 zemalja s njihovim moćnim vojskama i sada dolazi taj princ i uspoređuje ovaj rat s njegovim igrama, Playstationom ili kako ih već naziva', rekao je agenciji AFP glasnogovornik talibana Zabiula Mudžahid.

Britanski princ Harry izjavio je za medije da je u misijama protiv talibana, tijekom njegove druge ture u toj zemlji, ubijao pobunjenike kao topnik u jurišnim helikopterima Apache.

Harry, 28-godišnji unuk kraljice Elizabete i treći u redu za prijestolje, ovoga će se tjedna vratiti nakon 20 tjedana sudjelovanja u misiji snaga NATO-a u južnoj afganistanskoj pokrajini Helmand. Na pitanje prije povratka iz Afganistana je li ubijao pobunjenike tijekom tog razdoblja, on je odgovorio: 'Da, mnogi su... Da, pucamo kada moramo, uzimamo život kako bi spasili život, no u osnovi smo više sredstvo odvraćanja no bilo što drugo'.