BIVŠI DIREKTOR HAJDUKA

Svjedočiti ne može zbog bolnih leđa, ali u šetnju može

26.09.2014 u 19:47

Bionic
Reading

'Fiorentini mi je donio 300 tisuća maraka, a ja sam ih dijelio', svjedočio je blagajnik Hajduka Duje Bilić na ovotjednom ponovnom suđenju za gospodarski kriminal u splitskom klubu koncem devedesetih godina prošlog stoljeća, kada su država i sam klub oštećeni za milijunske iznose. Postupak zbog 'crnih fondova', neisplate poreza i lažiranja dokumenata vodi se protiv šest bivših čelnika splitskog kluba, a postoji i odvojen predmet u kojemu se za ranije razdoblje sudi još dvojici bivših direktora, Vedranu Rožiću i Ivanu Buljanu, no sve skupa rasteže se na fascinantnih petnaest do dvadeset godina

I nema kraja: ovotjedno ročište zapelo je upravo zbog Fredija Fiorentinija, bivšeg direktora Hajduka koji je u klubu proveo gotovo dvadeset godina. Nije došao svjedočiti jer ga je ukočila kralježnica.

Zdravstveni problemi pojavili su se u nezgodnom trenutku jer se Fiorentini osim na ovome treba ukazati i na nekim postupcima na Općinskom sudu, gdje se zajedno s Hajdukom nalazi u ulozi optuženika zbog navodnih poreznih malverzacija oko transfera Nike Kranjčara i još nekoliko igrača. Sve šteka zbog Fredijeve kralježnice.

A on, kako smo se uvjerili i u četvrtak i u petak, dobro podnosi svoje neveselo zdravstveno stanje. Baš u vrijeme ročišta na obližnjem Županijskom sudu Fiorentini je boravio na svom novom radnom mjestu u jednoj građevinskoj tvrtki, gdje se zaposlio nakon što je dobio otkaz u Hajduku. Dan kasnije, pak, snimili smo ga u ležernom razgovoru pred obližnjom pekarom.

Vrijeme u Splitu ovih dana dosta je varljivo: sunce sja, ali puše i neugodna burica. Košulja je možda prelagani odjevni predmet, za bolna leđa Fiorentiniju bi možda bilo dobro malo bolje se odjenuti...