NAPAD U BRUXELLESU

Švedski premijer pozvao Šveđane u Belgiji da budu oprezni

17.10.2023 u 07:08

Bionic
Reading

Švedski premijer Ulf Kristersson pozvao je Šveđane u Belgiji da budu oprezni te da prate upute belgijskih vlasti, nakon što su dva Šveđana u ponedjeljak ubijena u Bruxellesu

Svi Šveđani u Belgiji primit će na telefon poruku u kojoj ih se poziva da budu oprezni te da slijede upute belgijskih vlasti, rekao je Kristersson.

Švedski ministar pravosuđa Gunnar Strommer istaknuo je da je švedska vlada u kontaktu s belgijskim vlastima kako bi dobila što više informacija.

'Večeras smo primili strašne vijesti iz Bruxellesa. Vladin ured i nadležni intenzivno rade kako bi se dobilo više informacija o onome što se dogodilo', rekao je Strommer.

Dvoje švedskih državljana ubijeno je u Bruxellesu nekoliko sati prije početka utakmice kvalifikacija za EURO 2024 između Belgije i Švedske, a još je jedna osoba u napadu ranjena.

Počinitelj još nije uhićen, a kako su prenijeli mediji, navodno je sišao s motora i zapucao iz automatskog oružja te nakon toga pobjegao. Na društvenim mrežama objavljen je video na kojemu muškarac, vjerojatno počinitelj, govori da se zove Abdesalem Al Guilani i da se bori za Alaha.