PROMET FUNKCIONIRA

Švaljek obišla Zagreb: Dobro je očišćeno

28.12.2014 u 14:36

Bionic
Reading

Zagrebačke ulice su prohodne, sve autobusne i tramvajske linije normalno prometuju, a trenutačno je jedino zatvorena Sljemenska cesta, izvijestio je u nedjelju voditelj Zimske službe i voditelj Zagrebačkih cesta - podružnice Zagrebačkog holdinga Alen Gospočić

Na konferenciji za novinare u glavnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku Gospočić je najavio da će ekipe Zimskih službi Sljemensku cestu očistiti čim snijeg stane. Smatra da će tijekom ponedjeljka i ta cesta biti otvorena za promet.

Podsjetio je da je snijeg u Zagrebu počeo vrlo intenzivno padati sinoć oko 22 sata, te da su sve ekipe, njih 227 cijelu noć bile na terenu. Snijeg će čistiti cijeli dan i noćas te ga očistiti, dodao je.

U ponedjeljak ujutro Gospočić očekuje da će Zagreb biti potpuno čist od snijega i normaliziran te da će svi građani moći ići na posao i na svoja odredišta.

Istaknuo je da su na raspolaganju imali 13.000 tona soli, a do sada se potrošilo oko 1.200 tona soli, ima je dovoljno za još 12 ovakvih snjegova.

Snijeg se najprije počeo čistiti na brdskim linijama gdje je odmah u 22 sata izašlo 100 ekipa Zimske službe. "Brdske linije su prve bile zasnježene i držimo ih pod kontrolom", rekao je.

Gospočić je poručio kako je najbitnije da sve autobusne i tramvajske linije funkcioniraju besprijekorno.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek rekla je da može potvrditi da su ceste i nogostupi dobro očišćeni.

"Napravila sam nekoliko krugova po raznim kvartovima po gradu, ceste su stvarno dobro očišćene, a isto tako i nogostupi", rekla je.

S obzirom da je dan predsjedničkih izbora, Švaljek je istaknula kako je važno da su očišćeni pristupi birališnim mjestima tako da građani mogu izaći na izbore bez ikakvih bojazni da će po putu slomiti nogu ili ruku.

Rekla je da je vozeći se Zagrebom vidjela i puno sugrađana koji su uzeli svoje lopate te čiste i parkirališta i pristupe zgradama. Pohvalila je građane zbog toga i rekla kako su očito slušali vremensku prognozu i pridružili se gradskoj Zimskoj službi u čišćenju grada.

I predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izrazio je zadovoljstvo radom gradske Zimske službe. Rekao je da je dobro što vremenska prognoza najavljuje da noćas neće padati snijeg tako da će ekipe Zimske službe raditi 24 sata i po noći kako bi omogućili da ljudi sutra mogu ići normalno na posao, a djeca u vrtiće.