NAGURAVANJE S POLICIJOM

Svaguša policiji: Zovite 'pauka', nemam vozačku

Bionic
Reading

Splitski poduzetnik i novi Hajdukov predsjednik – odnosno njegov vršitelj dužnosti Joško Svaguša netom nakon imenovanja osvanuo je na YouTubeu: na ovom internetskom servisu, naime, pojavio se kao glavna zvijezda kraće snimke u kojoj se jasno vidi njegova prepirka i manje naguravanje s trojicom policajaca

SPLIT - Svaguša je, koliko se vidi, odbio premjestiti svoj luksuzni i pogrešno parkirani terenac: najprije je kazao da 'nije njegov', potom 'zovite pauka', a na koncu i da 'nema vozačku', piše Slobodna Dalmacija.

Policajci su ga nekoliko puta upozorili da se 'primjereno ponaša prema službenim osobama', a na snimci se čuju i dobacivanja promatrača cijelog događaja, od kojih su neki davali podršku Svaguši, a drugi su nagovarali policajce da ga debelo 'rebnu' s kaznom.

Iz splitske policije Slobodna doznaje da se radi o događaju otprije dvije godine, te da je problem doista nastao oko pogrešnog parkiranja uoči jedne od Hajdukovih utakmica. Svaguša je zaradio tek prekršajnu prijavu zbog nepropisnog parkiranja jer se 'nakon upozorenja policajaca smirio'.

'Ne znam o čemu se radi, nisam još vidio snimku, a ne znam ni otkud ona na internetu', jedini je komentar koji su novinari uspjeli iscijediti od Hajdukova v.d. predsjednika.

Prema informacijama iz splitske policije, policajci koji se vide na snimci nisu osiguravali nedavnu utakmicu između Hajduka i Žiline, kako se po portalima nagađalo, nego je riječ o slučaju od prije dvije godine.

Do svađe između Svaguše i prometnih policajaca došlo je, doznajemo u policiji, zbog problema oko parkiranja, a splitski kralj slastica naposljetku je zaradio i kaznu zbog pogrešnog parkiranja.