aktivnija zaštita

Suverenisti o migrantima: Ta glupost otvorenih vrata EU-a je opasnost za suverenitet Hrvatske

06.09.2023 u 14:19

Bionic
Reading

Hrvatski suverenisti pozvali su u srijedu Vladu da aktivnije zaštiti hrvatske granice od ilegalnih migranata, a lokalno stanovništvo koje živi na područjima migrantske rute na prosvjede, poručivši da je "glupost otvorenih vrata EU-a štetočina i opasnost za suverenitet RH"

„Očekujemo da se Andrej Plenković i Vlada aktivnije bori za zaštitu hrvatskih granica, iskomunicira sve probleme u kojima se građani nalaze i stane u njihovu obranu", kazao je zastupnik Marko Milanović Litre na konferenciji za novinare u Saboru.

Tvrdi i da najavljeni migrantski kamp u Krnjaku neće ništa promijeniti već napraviti upravo suprotno, postati će žarište problema. „Ono što se događa u Bosni i Hercegovini, u Bihaću, to će se sutra događati po hrvatskim općinama”, smatra Milanović Litre upozorivši na ubojstva među migrantima, tučnjave i pokušaje silovanja u zadnjih mjesec dana.

„Ta glupost otvorenih vrata EU-a je ništa drugo nego štetočina i opasnost za suverenitet Republike Hrvatske”, naglasio je.

Sačić: Zgroženi smo količinom nacionalne neodgovornosti

Željo Sačić kazao je da se Hrvatski suverenisti zgražaju nad količinom nacionalne neodgovornosti u rješavanju migrantske krize, a da je dodatni „crescendo” bila najava potpredsjednika Vlade Davora Božinovića o otvaranju migrantskog kampa u Dobrom dolu.

Pozvao je stanovnike Korduna, Banovine, Like i ostalih područja preko kojih prolaze ilegali migranti da na sve ustavom dozvoljene načine pruže otpor, prosvjeduju i tako onemoguće "izvršenje vladine samoinicijativne odluke koja ne vodi interes o nacionalnoj sigurnosti Hrvatske”.

Sačić je optužio Plenkovića i Božinović da ugrožavaju budućnost hrvatskog naroda i nacionalnu sigurnost Hrvatske zbog naredbi i preporuka iz Bruxellesa odnosno liberalnog odnosa prema prodorima ilegalnih migranata, te da su "zbog smiješnih razloga” odbili europska sredstva koje je Europska komisija osigurala za zaštitu hrvatskih granica, čak i za postavljanje fizičkih prepreka.