obiteljsko nasilje

Sud u Ljubuškom poništio raniju odluku, ponovno će odlučivati o pritvaranju Buntića

29.09.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom uvažio je u petak žalbu tužiteljstva na odluku o puštanju na slobodu Denisa Buntića s mjerama opreza, rješenje suda je ukinuto i predmet je vraćen sucu na ponovno odlučivanje.

Sud će ponovno odlučivati hoće li se nekadašnjem rukometašu Denisu Buntiću odrediti pritvor zbog premlaćivanja supruge Klare, koja je o svemu izvijestila javnost, nakon što su mu prvotnom odlukom suda bile tek određene tek mjere zabrane približavanja žrtvi.

"Žalba Županijskog tužiteljstva je uvažena, rješenje Općinskog suda u Ljubuškom ukinuto i predmet je vraćen sucu na ponovno odlučivanje", rekao je nadležni tužitelj Josip Aničić.

Pojasnio je kako tužiteljstvo inzistira na određivanju pritvora Buntiću jer smatra da bi on boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze.

Sud u Ljubuškom bi konačnu odluku u ovome slučaju obiteljskoga nasilja trebao donijeti u 'razumnom roku'.

Klara Buntić prijavila je policiji da ju je prošloga petka u obiteljskoj kući pretukao suprug. Policija je ubrzo uhitila Buntića te je u njegovoj obiteljskoj kući pronašla pravi arsenal oružja. Klara Buntić je podijelila s javnosti mučan audio zapis u kojemu se mogu čuti udarci i njezino zapomaganje.