ponovno na početku

Sud prihvatio žalbu tužiteljstva u slučaju Buntić, ponovno se odlučuje o pritvoru

29.09.2023 u 14:03

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom prihvatilo je žalbu Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona na rješenje o odbijanju pritvora Denisu Buntiću (41), javlja Dnevni avaz

'Rješenje Općinskog suda u Ljubuškom je ukinuto i predmet je vraćen sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje', kratko je za Dnevni avaz potvrdio Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona.

Podsjetimo, iz Tužiteljstva su podnijeli žalbu zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Od Izvanraspravnog vijeća Suda u Ljubuškom zatražili su da uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Buntiću su, podsjetimo, određene mjere zabrane prilaska supruzi na udaljenosti manjoj od 100 metara te svakodnevno javljanje u Policijsku upravu Ljubuški, no sud je prvotno odbio odrediti mu pritvor.

Denis Buntić, inače, poznati rukometaš u prošli je petak prijavljen za nasilje u obitelji, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Klari Buntić su konstatirane teške tjelesne ozljede.

Tijekom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, streljivo. U jednom pištolju policajci su pronašli i metak u cijevi.