OBITELJSKO NASILJE

Denis Buntić javio se u policiju, ne smije prilaziti supruzi na manje od 100 metara

28.09.2023 u 09:17

Bionic
Reading

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić, kojega je supruga Klara optužila za obiteljsko nasilje, javio se jutros u policijsku postaju u Ljubuškom. Općinski sud u Ljubuškom odredio mu je da se mora svakodnevno javljati u policijsku postaju te mu je zabranjeno približavati se supruzi na manje od 100 metara

U srijedu je Županijski sud u Širokom Brijegu odbio zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom, koji je tražio izuzeće od vođenja postupka protiv Buntića, obzirom na to da je na sudu u Ljubuškom zaposlena njegova majka.

Tužiteljstvo je žalbu podnijelo zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Prethodno su zatražili pritvor jer postoji opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na njih, i opravdana bojazan da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

  • +4
Denis Buntić javio se u policiju Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Denis Buntić prošli je petak prijavljen zbog obiteljskog nasilja, kada je pretukao suprugu Klaru u njihovoj obiteljskoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Prilikom pretrage kuće pripadnici PU Ljubuški pronašli su cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, pištolje, lovačko oružje, te streljivo.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović / PIXSELL

Istovremeno njegova supruga Klara za Dnevnik Nove TV potvrdila je da se nalazi na sigurnom te da pokreće brakorazvodnu parnicu.