ŽUPANICA OSTAJE U ZATVORU

Sud odbio žalbe Merzel i USKOK-a!

16.04.2014 u 14:47

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu odbio je žalbu Marine Lovrić Merzel u kojoj je tražila ukidanje istražnog zatvora zbog nalaza Porezne uprave koji govori u njezinu korist. Odbijena je i žalba USKOK-a da se Bernardu Popecu ukine mogućnost uplaćivanja jamčevine

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio je tportalu da je odbijena žalba Marine Lovrić Merzel na određivanje istražnog zatvora.

USKOK je tražio, i dobio, istražni zatvor za Merzel da ne bi mogla utjecati na više od stotinu svjedoka koji bi trebali govoriti o navodnom namještaju cijene autosalona Lav Popec u Sisku, koji je kao županica Sisačko-moslavačke županije kupila za izgradnju nove Hitne pomoći.

Županica je novcem poreznih obveznika autosalon platila oko 10 milijuna kuna, a procjenu vrijednosti nekretnine tražila je od Porezne uprave u Sisku. Prema optužbama USKOK-a, Lovrić Merzel tražila je da u Poreznoj namjeste tako visoku cijenu premda, prema vještaku USKOK-a, nekretnina vrijedi čak 4,2 milijuna kuna manje.

No Lovrić Merzel nije pod istragom samo za taj slučaj, nego i druge navodne malverzacije županijskim novcem.

Budući da je zagrebački sud dozvolio jamčevinu za Bernarda Popeca - prijašnjeg vlasnika sporne nekretnine - na tu se odluku žalio USKOK. Sud je danas odbacio i njihovu žalbu, tako da Bernard Popec može izaći iz istražnog zatvora - ako položi jamstvo u iznosu od 5,8 milijuna kuna.

Odvjetnik Marine Lovrić Merzel Berislav Živković rekao je da čeka pisanu odluku kako bi vidio treba li se obratiti Ustavnom sudu: 'Vidjet ću sutra kad dobijem odluku ima li u obrazloženju argumenata da se obratimo i Ustavnom sudu ako se krše neka ustavna prava'.