PUT U SPLIT

Sud dopustio Sanaderu da posjeti bolesnu majku

05.01.2012 u 18:55

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader dobio je dozvolu suda da otputuje u Split iz privatnih razloga, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

'Dozvola da ode u Split vrijedi do 10. siječnja', rekao je Devčić Hini i dodao da je Sanader taj odlazak zatražio 'iz privatnih razloga'.

Sanader je prilikom puštanja na slobodu uz jamčevinu sudu predao putovnicu, a ranije mu je određena mjera opreza obveznog javljanja sucu istrage svakog prvog ponedjeljka u mjesecu. Sanader se također obvezao da se neće kriti i bez odobrenja suda napuštati boravište.

Kod prvog javljanja sucu, Sanader je na Županijski sud kasnio pola sata, a njegov odvjetnik Goran Suić tada je objasnio da su kasnili zbog problema s njegovim automobilom.

Iako je tada kasnio, Sanader je od suda dobio dozvolu za odlazak iz Zagreba zbog, kako se neslužbeno doznaje, posjete bolesnoj majci u Splitu.

U slučaju kršenja bilo kojeg od uvjeta jamstva Ivo Sanader će biti vraćen u istražni zatvor, a u slučaju bijega jamčevina vrijedna 12,6 milijuna kuna prešla bi u vlasništvo države.