JOŠ JEDAN NEKRETNINSKI BIZNIS?

Štrajkaju tekstilci pulske Arene

21.02.2014 u 19:30

Bionic
Reading

Zbog neisplate šest plaća radnice pulske tekstilne tvrtke Arena Modna kuća d.o.o. od danas su u štrajku koji će trajati do ispunjenja radničkih zahtjeva

Arena, nekad poznati istarski proizvođač trikotaže, danas je spala na svega 70-ak djelatnika. Tvrtka je pokrenula predstečajni postupak, no i u ovom slučaju, kao i u rovinjskoj Mirni, radnici sumnjaju da Upravi nije u interesu očuvanje njihovih radnih mjesta, već nekretninski biznis.

Nakon provedenog neuspjelog postupka mirenja Sindikat Arena Pula, kao sastavni i organizacijski dio Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, pokrenuo je u petak štrajk u trgovačkom društvu Arena Modna kuća d.o.o. Pula. Zadnju plaću radnici Arene su primili u lipnju te kažu da će štrajkati u prostorijama poslodavca na pulskoj Rivi te na svim lokacijama na kojima Arena Modna kuća d.o.o. ima svoje trgovine.

Radnicima pulske tvrtke Arena Modna kuća d.o.o. koji su pokrenuli štrajk punu podršku u legitimnoj borbi za ostvarenje njihovih radničkih i ljudskih prava i u borbi za ljudsko dostojanstvo iskazali su danas i 'prvi susjedi' - članice i članovi Sindikata novinara Hrvatske - Sindikalna podružnica Glasa Istre.

'Nevjerojatno zvuči to da se u 21. stoljeću, u navodno uređenoj pravnoj državi, radnici tvrtke koju Puljani još uvijek zovu starim imenom Arena trikotaža moraju štrajkom izboriti za isplatu šest neisplaćenih plaća. No činjenica je da se u Hrvatskoj iz dana u dan olako gaze i srozavaju radnička prava koja su u temelje radničkih pokreta još prije stotinu godina ugrađivali naši prethodnici. Zato je dobro da znate, kolege, susjedi s pulske Rive, niste usamljeni u nastojanjima za ispunjenjem vaših zahtjeva', priopćili su kolege iz Sindikalne podružnice Glasa Istre.