pandemija koronavirusa

Stožer ukinuo obaveznu pauzu za dezinfekciju u trgovinama, novozaraženih u Hrvatskoj nema

07.06.2020 u 13:52

Bionic
Reading

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj novozaraženih koronavirusom, čime je broj zaraženih ostao na 2247 osobe, izvijestio je Stožer civilne zaštite RH

Do sada je testirano 68740 osoba, od toga 226 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je deset osoba. Od toga su na respiratoru dva pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2126, što je pet novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 826 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1309 osoba. Ukupan broj preminulih je 104, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite.

'Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju, Stožer je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno. Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo', piše u priopćenju Stožera civilne zaštite.