PORUKA POLICIJI IZ HAC-A

'Što vam nije jasno'

04.11.2010 u 20:24

Bionic
Reading

'Što vam nije jasno', piše na velikom plakatu koji je osvanuo nedaleko od sjedišta policije u zagrebačkoj Henizelovoj. Njegovo postavljanje platili su radnici Hrvatskih autocesta i aktivisti Nezavisnoga cestarskog sindikata, nezadovoljni radom policije i Državnog odvjetništva u otkrivanju korupcijskih afera u toj državnoj tvrtki, piše Večernji list

Plakat se odnosi na takozvani slučaj 'stupići' na kojem policija i DORH rade već devet mjeseci. HAC je od tvrtke Signalgrad kupovao lijeve i desne prometne znakove, i to uvijek one mnogo skuplje.

U prijavi koja je podnesena zbog toga slučaja navodi se da je svima jasno kako je riječ o povlaštenoj informaciji jer samo je jedan isporučitelj znao koje će prometne znakove HAC doista naručiti za isporuku.

Ugovor HAC-a sa Signalgradom iz 2008. godine bio je vrijedan ukupno 12,7 milijuna kuna, a ugovor iz 2009. godine 14,5 milijun kuna. No još nije bio potpisan kad je podnesena kaznena prijava na početku ove godine, pa tako ni realiziran po višim cijenama.

Mijat Stanić, predsjednik NCS-a, kaže da su postavljanje plakata 'Što vam nije jasno' financirali članovi tog sindikata iz svojih sredstava.

'Nakon prijave, policijske obrade i neslužbenih informacija do kojih smo došli, a koje govore da su u policiji zaključili kako postoje elementi za pokretanje kaznene odgovornosti za taj slučaj, nije nam jasno zašto se ništa ne događa još od travnja kad je počela obrada', rekao je Stanić za Večernjak.