KATOLIČKA DOKTRINA

Stier se oglasio o kandidaturi za šefa HDZ-a, a o napadu na Bandića s Kaptola: Ne razumijete Crkvu

20.01.2020 u 12:51

Bionic
Reading

HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier, koji se posljednjih dana u medijima sve češće spominje kao jedan od protukandidata Andreju Plenkoviću u utrci za šefa HDZ-a, komentirao je aktualnu temu unutarstranačkih izbora i svoje potencijalne kandidature za šefa stranke, a osvrnuo se i na komentar u Glasu Koncila kojim se, kako se tumači, Katolička crkva distancirala od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

'Crkva, koliko ja razumijem, uvijek ističe načela koja su u skladu s katoličkom doktrinom, ne u interesu ove ili one političke stranke. Katolička je doktrina da mješanje u stranačku politiku, politka je pojam koji obuhvaća i zalaganje za opće dobro tu su svi pozvani, a što se tiče stranačkih preferencija to bi bio oblik klerikalizma i kao što papa Franjo kaže - to nije dobro', rekao je Stier za N1.

Podsjetimo, glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić u svome se komentaru naslovljenom 'Zavjera protiv istine' dotaknuo slučaja smjenjivanja Bore Nogala, ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku u Zagrebu, iza čije profesionalne dekapitacije stoji Milan Bandić.

Na pitanje hoće li se kandidirati za šefa HDZ-a, pak, Stier kaže: 'Sve ćete znati vrlo skoro, prvi korak je raspisivanje izbora. Članice i članovi će sigurno imati izbor, ne bi bilo dobro za demokraciju u Hrvatskoj da imamo jedan član, jedan glas, jedan kandidat. Dobro je da imamo više kandidata da se može izabrati između kontinuiteta i alternative koja će ponuditi promjene i onda nakon unutarstranačkih izbora ujediniti stranku, pokušati ujediniti biračko tijelo i dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda', rekao je.