SVE JE SPREMNO

Stier: U HDZ-u postoji alternativa koja će promjene provesti brzo i odlučno

15.01.2020 u 11:11

Bionic
Reading

HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier osvrnuo se na stanje u vladajućoj stranci i koaliciji, te poručio da u HDZ-u postoji alternativa aktualnom vodstvu, koja će biti spremna provesti potrebne promjene. Bivši šef diplomacije kojeg se spominje kao jednog od protukandidata Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima rekao je novinarima u Saboru da HDZ mora imati demokršćansku crtu koja može spojiti konzervativne i nešto liberalnije članove koji će se moći prepoznati u HDZ-u

'Kada god budu ti izbori, alternativa ovom stranačkom vodstvu će biti spremna. Očekujem da stranačka tijela, kao što je i najavljeno, što prije definiraju kada će biti izbori i da donesu sve provedbene akte, da se ti izbori mogu organizirati i provesti', kazao je Stier, dodajući da će HDZ-ovi izabrati koji smjerom žele ići, što žele promijeniti, što žele možda i ostaviti, koga žele promijeniti.

'Onda moramo ujediniti stranku, tako izaći jači iz unutarstranačlkih izbora i pobijediti na parlamentarnim izborima', rekao je Stier, napominjući da HDZ kroz platformu koja može spohiti konzervativnije i liberalnije članove može dobiti podršku hrvatskih građana.

'Dakle, građani su nam poslali poruku, jasno su nam rekli - i na europskim izborima i sada na predsjedničkim - što žele da se promijeni, što se tiče borbe protiv klijentelizma, što se tiče identiteta HDZ-a', rekao je Stier, napominjući da postoji alternativa u HDZ-u koja je spremna provesti te promjene i da one moraju odlučne, institucionalne i brze.

'Odlučne promjene jer moramo doista čuti što su nam hrvatski građani rekli, biti spremni promijeniti ono što se mora promijeniti, zadržati ono dobro. Institucionalne jer nema rušilačke politike. Moramo biti odgovorni prema državi, prema poziciji Republike, danas u Europi nema rušilaške politike. I brze. Jer taj proces unutarstanačkog odlučivanja po mom mišljenju treba biti otvoren, demokratski, ali isto tako i kratko trajati', kazao je Stier, prenosi N1.

O Ressleru sve najbolje

Na pitanje novinara što misli o Karlu Ressleru koji je u programu N1 rekao kako nitko nema pravo na bjanku podršku, Stier je odgovorio kako Reslsera nije upoznao, ali kako o njemu ima dobro mišljenje.

'Nisam se s njim susreo, mislim sve najbolje o njemu, imam pozitivno mišljenje. Mislim da ima pravo iznijeti svoje mišljenje', dodao je Stier.

Nije dao izravan odgovor na pitanje je li HDZ, po njegovom sudu, otišao previše u centar i bi li on koalirao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Ponovio je, međutim, da nije zadovoljan s ovakvom vladajućom koalicijom.

'O tome sam se izjasnio kada je trebalo, kada se ta većina stvarala. Danas, dok Hrvatska predsjedava Vijećem Europske unije i u izbornoj godini, treba biti odgovoran prema državi. Neka vladajuća većina sada odradi posao do kraja, da budemo odgovorni prema međunarodnoj poziciji Hrvatske, a HDZ će prije parlamentarnih izbora imati unutarstranačke izbore, na kojima će naši članovi odlučiti kojim smjerom će ići. Alternativa će biti spremna', zaključio je Stier.

  • +18
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX