oštećena u potresu

Statičari potvrdili: Zgrada zagrebačkog Novinarskog doma je sigurna

21.05.2020 u 14:59

Bionic
Reading

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) dobilo je pismenu potvrdu od ovlaštenog statičara da je zgrada zagrebačkog Novinarskog doma sigurna, ali da je potrebno sanirati napukline na oba stubišta, izvijestili su u četvrtak iz HND-a

Zgrada Novinarskog doma stradala je u potresu krajem ožujka, a u prvim radovima na obnovi krajem prošlog mjeseca bilo je uklonjeno 11 oštećenih dimnjaka. Velika dvorana, ističu u HND-u, nije oštećena, a u tijeku su saniranja oštećenja na velikim lusterima i napuklina na stubištima.

Oštećenja na zgradi prijavljena su na sve relevantne adrese – Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, očekuje se procjena štete nakon koje će uslijediti i akcija prikupljanja donacija, napominju iz te novinarske udruge.

Osim toga, iz HND su najavili i kako će se svečana dodjela godišnje nagrade za najbolje novinarske radove u području ekologije 'Velebitska degenija' održati u petak, 5. lipnja u 11 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, ali bez prisutnosti šire javnosti. Dodaju i kako će se svečanost moći pratiti uživo na facebook stranici HND-a.

Napominju i kako dodjela godišnjih nagrada HND-a, koja se tradicionalno trebala održati 3. svibnja, zahtijeva nešto složeniji angažman pa će se održati najesen.