GOVOR U GLINI 1995.

[VIDEO] Srpski predsjednik tvrdi da nije spominjao veliku Srbiju, ova snimka ga demantira

Aleksandar Vučić u Glini

Aleksandar Vučić u Glini

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Mirnu retoriku srpski je predsjednik zadržao tijekom posjeta u Hrvatskoj, sve dok mu nije postavljeno novinarsko pitanje o njegovu famoznom govoru koji je u Glini održao 1995. U Vrginmostu je u utorak ustvrdio kako nije spomenuo veliku Srbiju te da to novinari izmišljaju. No snimka dokazuje da Vučić nije u pravu

Pitanje o spornom govoru u okupiranoj Glini 1995., u kojem govori o tom gradu kao srpskom i spominje granicu Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, danas je potegnuto u Vrginmostu.

'Od vas sam čuo bezbroj istih pitanja, a za mene je interesantno to da je mjera vaše podrške, poštovanja direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju očekujete od nekoga tko dođe do vas. Nikada nećete vidjeti straha i potrebe da vam se dodvoravam. Granica Srbije i Hrvatske je na Dunavu. Ja sam bio veoma pristojan i nijedne sekunde nisam htio na uvrede i klevete odgovarati uvredama i klevetama. I danas sam o sebi slušao najgore moguće neistine. Čini se da vi ne razumijete jednu stvar - imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne trebamo živjeti. Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju', opširno je na tu temu kazao Vučić, ne odgovorivši na konkretno pitanje.

Što je Vučić govorio u Glini 1995.

Nije se ogradio od svojih stavova koje je zastupao prije 23 godina. Uz to je kazao kako u govoru nikada nije spomenuo veliku Srbiju.

'Izmislili ste to za veliku Srbiju, toga nema u govoru u Glini', kazao je hrvatskim novinarima u Vrginmostu.

  • +3

Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon službenog posjeta Općini Gvozd

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Snimka dokazuje drugo. 'Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatske! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Nitko više ne zna ni u ovoj sali za kakvu se državu zalaže Slobodan Milošević. Hoće li mu to biti beogradski pašaluk ili nekakva avnojska Jugoslavija, kakva će to država biti? Ukoliko srpski radikali pobijede i poraze predsjednika Srbije, vi znate da ćete živjeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće!', kazao je Vučić 1995.

Postoji i snimka na kojoj Vučić govori kako su 'ustaše okupirali srpsku zemlju' i pritom govori kako su Karlobag, Ogulin, Karlovac i Virovitica srpski gradovi.

Govor Aleksandra Vučića

Autor: Youtube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!