Drama na Atlantiku

Srbin na brodu s 2,3 tone kokaina ubio švercera i bacio ga u more, a osam ljudi uzeo za taoce

14.02.2024 u 16:13

Bionic
Reading

Španjolska policija uhitila je skupinu osumnjičenih trgovaca kokainom. Pali su na brodu u Atlantskom oceanu koji je plovio iz Južne Amerike, nakon što je jedan od krijumčara ubio drugoga i bacio ga s broda, a ostale uzeo za taoce, objavilo je u srijedu španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova

Slučaj se dogodio u studenom, ali je držan tajnosti do završetka istrage, objasnili su iz policije. U sukobu među posadom broda, državljanin Srbije preuzeo je kontrolu nad brodom Sea Paradise, upucao jednog od krijumčara, bacio njegovo tijelo u more i uzeo osam drugih članova posade za taoce, piše Reuters.

Policija je za otmicu saznala kada su dobili dojavu da će 2,3 tone kokaina iz Južne Amerike biti prebačeno na manji brod blizu Kanarskih otoka. Pripadnici španjolske policije satima su pregovarali sa Srbinom, pre nego što je on na kraju predao oružje i oslobodio taoce. Svi oni koji su bili na brodu su privedeni, a kokain je zaplijenjen.

Na snimci koju je objavila policija vidi se kako se jedan od specijalaca spušta sajlom u skrivenu rupu na brodu, iz koje je kasnije izvučena veća količina kokaina u paketima.

Pripadnici španjolske policije satima su pregovarali sa Srbinom, pre nego što je on na kraju predao oružje i oslobodio taoce. Svi oni koji su bili na brodu su privedeni, a kokain je zaplijenjen.