srbija tuguje

Porfirijev vikar na sprovodu kćeri odbojkaša: Ona je vojnik i junak Isusov, suprotstavila se zlu

06.05.2023 u 13:50

Bionic
Reading

Građani su se na beogradskom Centralnom groblju oprostili od učenika i zaštitara ubijenih ovog tjedna u pokolju u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Na beogradskom Centralnom groblju sahranjena je danas kći srpskog odbojkaša i trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala kobnog 3. svibnja u pohodu 13-godišnjaka.

Na pogrebu je govor održao vladika Ilarion, koji je rekao kako je 14-godišnja djevojčica hrabro istupila pred dječaka ubojicu i spasila mnogu djecu, javlja Jutarnji.

  • +14
Posljednji ispraćaj ubijenih u Beogradu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Porfirije se moli za našu djecu. Izuzetno mi je teško pričati danas. Iz ove muke i bola, molimo se Gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog nje. Ona je vojnik i junak Isusov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli nastaviti živjeti zbog njihove žrtve. Trebamo se moliti i za dječaka i njegovu nesretnu dušu. Ona se suprotstavila zlu koje je bilo u tom nesretnom dječaku i rekla: "Zašto to radiš, prestani", i dala vremena da bi se neka djeca spasila. Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovjek u toj školi', rekao je Ilarion.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Na beogradskom groblju Lešće, pak, održan je sprovod zaštitara kojeg je 13-godišnji ubojica prvog ustrijelio.

'Bio je uvijek vrijedan, nasmijan i spreman na šalu. Nesebičan i velikog srca. Posebno je bio vezan za djecu jer nije imao svoju. Neki sadašnji srednjoškolci su rekli kako ih je čika Dragan ispraćao nasmijan od prvog do osmog razreda. Pokazao je jednu veliku hrabrost šireći svoje ruke misleći da će uspjeti spriječiti olovo koje je krenulo na njega i zaštititi mališane', rekao je zaštitarev rođak, prenosi Slobodna.