HSP NA NISKIM GRANAMA

Srb optužio 'đapićevce' za krađu inventara

17.02.2013 u 17:42

Bionic
Reading

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako je posljedica političkoga kadroviranja u državnim tvrtkama i sustavima povećanje broja nezaposlenih, pad gospodarske aktivnosti te posvemašnje siromašenje hrvatskoga društva

Na konferenciji za novinare Srb je rekao kako su prošle godine svi direktori velikih državnih tvrtki i sustava imenovani isključivo po stranačkoj liniji te da nitko nije dobio posao na ključnim mjestima a da nema stranačku iskaznicu SDP-a, HNS-a ili neke druge stranke vladajuće koalicije. Ocijenio je kako su svi prošlogodišnji gospodarski parametri negativni jer se 'partijski kadroviralo i jer su nedostajale bilo kakve investicije, kojih neće biti ni ove godine'.

Dodao je kako HSP ne želi sudjelovati u onome što predvode političke opcije koje su na državnoj razini stvorile situaciju da je bez stranačke iskaznice nemoguće dobiti posao, neovisno radi li se o bivšoj HDZ-ovoj ili današnjoj SDP-ovoj vladi.

Srb je ustvrdio kako stranka raspolaže informacijama da će u Vukovaru u srijedu početi postavljanje ćiriličnih natpisa. Stoga, rekao je, HSP još jednom želi upozoriti na 'vrhunac političkog licemjerja' jer su stranke, koje su svojedobno bile u koaliciji s SDSS-om, na državnoj, pa i lokalnim razinama, usvojile temeljne dokumente, Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i Statut grada Vukovara, kojim su omogućile uvođenje dvojezičnosti i ćiriličnog pisma u Vukovaru.

'Sada isti ti, koji su se izborili i stvorili uvjete za to, tvrde da su protiv toga i da se to ne smije dopustiti, a to je licemjerno. S hrvatskim nacionalnim interesima ne smije biti pogađanja i trgovine', istaknuo je Srb.

Na upite novinara Srb je potvrdio kako je iz osječke podružnice stranke otuđen dio namještaja, informatičke opreme te slika Ante Starčevića i da za to odgovornim smatra osobe koje podupiru bivšeg počasnog predsjednika Antu Đapića, nedavno isključenoga iz stranke, a koje su došle do ključa stranačkih prostorija. Kazao je kako je tim osobama upućen zahtjev za povratom otuđenih stvari, kako u HSP-u ne bi morali poduzimati mjere poput podnošenja kaznene prijave policiji, ali da do sada nisu dobili odgovor.