MALI DERBIJI

Spremnijem Dinamu dvije pobjede nad Hajdukom

08.11.2012 u 15:44

Bionic
Reading

Na pomoćnim terenima maksimirskog stadiona odigrani su ksdetski i juniorski dvoboji Dinama i Hajduka u kojima je domaćin zasluženo slavio dvostruku pobjedu

Kadeti Dinama nastavili su suveren hod kroz 'maloljetni HNL', protiv Hajduka upisavši desetu pobjedu u isto toliko nastupa. Hajdukov trener Igor Tudor, koji je zajedno s igračima 'igrao' uz aut liniju, tjerao je kontinuirani presing i brzu igru, no nakon vrlo solidnog prvog poluvremena Splićani su u drugom dijelu fizički pali i Dinamo je slavio rezultatom 3:0 (0:0).

Mrežu Splićana u 44 je minuti načeo Hodak nakon asistencije Brodića, u 63. Prša upošljava kapetana Fiolića koji pogađa za 2:0, a nakon još dvije Dinamove ststive Murić u posljednjoj 80. minuti postavlja konačnih 3:0

Juniorski ogled bio je gotovo preslika kadetskog, samo je konačan rezultat glasio 2:0 (1:0) za Dinamo. 'Hajduci' Harija Vukasa dugo su odolijevali napadima i bili opasni po vratara Mikulića koji je imao dvije sjajne obrane kod rezultata 0:0. Zabili su i gol nakon šuta Bašića i egzekucije Vile, no pogodak je poništen zbog zaleđa.

Dinamo je poveo u 45. minuti kada je Kolar vratio loptu Nurišiju koji pogađa za veliko salvlje modrih i većine od preko 500 okupljenih gledatelja. Dinamo je posao praktično završio u 64. minuti kada je Alvir jedan odbijanac spremio pod gredu i dvoboj je završen bez drame. Dinamo je pobjedom napustio neugodno šesto mjesto (Hajduk je i dalje četvrti), no u juniorskom slučaju ovo baš i njije bio derbi obzirom da osijek drži čelo ljestvice, a za petama im je jedina momčad koja im je uzela bodove - Rijeka.