POVIŠENI TONOVI

Splitska Čistoća u štrajku od ranog jutra, među štrajkašima i Puljak

05.04.2023 u 06:39

Bionic
Reading

Točno u 5.30 sati splitska komunalna tvrtka "Čistoća" stupila je u štrajk okupivši se u krugu poduzeća, ali ne ispunjavajući radne obveze, a među štrajkašima je i gradonačelnik Ivica Puljak. Jednosatni pregovori štrajkaša i gradonačelnika u krugu tvrtke završili su bez ikakva rezultata te je Puljak sa zamjenikom Bojanom Ivoševićem otišao na pregovore u ured direktora tvrtke Ivice Karoglana

Početak štrajka označio je povjerenik nezavisnog sindikata Marin Jagdić zalijepivši na ulaz tvrtke natpis "Štrajk". Gradonačelnik je prije početka štrajka stigao u "Čistoću".

Štrajkaši su izvijestili novinare da su svi operativni poslovi zaustavljeni i da je samo jedan kamion otišao po otpad u bolnicu splitski KBC.

  • +18
Radnici splitske Čistoće u štrajku Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Povjerenik nezavisnog sindikata Marin Jadrić rekao je novinarima da štrajkaši u Splitu traže da se njihove plaće i uvjeti rada riješe kolektivnim ugovorom po načelu sistematizacije kao što je to učinjeno nedavno u Zagrebu.

Skupini novinara prethodno je bio onemogućen ulazak u tvrtku te su oni ostali pred vratima. Na pitanje zašto su bili povišeni tonovi za vrijeme razgovora s gradonačelnikom Puljkom Jadrić je rekao da je to normalno jer su ljudi napeti.

Štrajkaši su najavljujući obustavu rada tražili povećanje plaća i bolje uvjete rada dok je gradonačelnik Puljak s druge strane izjavljivao da su radnici "Čistoće" među najbolje plaćenima u Hrvatskoj.

  • +9
Štrajk u splitskoj Čistoći Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL