TESTAMENTOM DO VRTIĆA

Splićanka velikog srca obradovala Vukovarce

10.04.2013 u 12:09

Bionic
Reading

Ljeposava Dobrila Vojnović bila je prosvjetna radnica u Splitu. Jedina veza s Vukovarom bila joj je želja da usreći Vukovarce. Pet godina nakon smrti, novac od imovine koju je oporukom naložila prodati i darovati, stigao je u grad heroj na veliko oduševljenje tamošnjih roditelja

Aniti iz Sotina, vukovarskog prigradskog naselja, ostvarila se želja. Kućica nasuprot njezine postat će dječji vrtić u koji će ići i njezin Leo.

Tako se ispunila i posljednja želja Tomislavove pokojne tete koja je oporukom imovinu ostavila malim Vukovarcima.

'Znali smo za tu njezinu želju i drago nam je da je njena gesta i sam čin bio takve naravi, i točno je, ona je svu svoju imovinu nakon smrti dala u humanitarne svrhe, htjela je dati baš posebno za grad Vukovar, odnosno za neki dječji vrtić', rekao je za RTL televiziju Tomislav Vojnović.

Stan Ljeposave Dobrile Vojnović u Splitu prodan je za gotovo 900.000 kuna. Tim će se novcem dograditi i urediti sotinski vrtić.

Ugovor o tome potpisali su grad Vukovar, kao vlasnik postojeće kuće, vukovarski branitelji s kojima su se nasljednici sve dogovarali, te izvođač radova.

Sotinski mališani vrtić su izgubili prije dvije godine, kad se počela obnavljati škola u kojoj su bili podstanari. Rok za izgradnju novog vrtića je 3 mjeseca, a donacija splitske umirovljenice u Sotinu će ostati generacijama.