HGSS U AKCIJI

Spašena krava Jagoda!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.03.2010 19:47
  • Objavljeno 29.03.2010 u 19:00
spašavanje krave jagode

spašavanje krave jagode

Izvor: tportal.hr / Autor: HGSS Zadar

Osim što spašavaju ljude nastradale ili nestale na hrvatskim planinama, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja znaju pripomoći i kada se 'obični' stanovnici nađu u nevolji. Ovaj put spas su donijeli kravi Jagodi

Ponukani tekstom u jednom lokalnom dnevnom listu, članovi HGSS Stanice Zadar odlučili su priskočiti u pomoć mještanki Kaštela Žegarskog čija je ozlijeđena krava gotovo osam dana provela na brdu iznad mjesta.

Krava Jagoda prije osam dana otišla je na ispašu i pritom se otelila, no i slomila lijevu zadnju nogu. Nesretnu Jagodu, tešku oko 350 kilograma od vukova su danonoćno čuvali vlasnica i njezini sumještani, koji su je muzli i hranili tele.

Budući da zbog nepristupačna terena transport krave do staje nije bio moguć, u pomoć su uskočili GSS-ovci. Na mjesto gdje je se nalazila životinja, oko kilometra i pol od kuća u 13.30 uputilo se petero gorskih spašavatelja iz Zadra. Nakon što su napravili improvizirana nosila, dovoljno jaka da podnesu veliki teret, spašavatelji su uz pomoć mještana kravu spustili do staje gdje ju je dočekalo njezino tele i vlasnica.

HGSS Zadar

HGSS Zadar

Izvor: tportal.hr / Autor: HGSS Zadar

GSS-ovci izrađuju nosila za Jagodu

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi