ZBOG NGP-A?!

Sony prekinuo razvoj Playstationa 4!

16.02.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Prema glasinama, Sony je započeo, ali i odustao od razvoja PlayStationa 4 zbog PS3-a i NGP-a

Prema navodima jednog japanskog sitea, Sony je već bio započeo rad na razvoju PlayStationa 4, no nedavno su PS4 projekt u potpunosti ugasili, barem zasad. Jedan dio teksta na spomenutom siteu tvrdi:

 

'Hiroshige Goto potvrdio je da je Sony Computer Entertainment Inc. trenutno odustao od razvoja PlayStationa 4. SCEI je radio na PowerPC baziranom sustavu u pogonu IBM Rochester, no razvoj je sada obustavljen iz razloga što velike nade ulažu u NGP i smatraju da će ručne konzole nadomjestiti klasične poput PS3-a.'

 

Šokirani ste? I mi smo, posebno ako se ova glasina pokaže istinitom. Istina je, PlayStation 3 se, kao i Xbox 360 još odlično drže na tržištu i još najmanje godinu dana neće biti potrebe za njihovim nadomještanjem. No, ova glasina ne samo da nam sugerira da je Sony obustavio razvoj PlayStationa 4 već i to da smatraju da je budućnost konzola u tim famoznim malim, ručnim napravicama.

 

No, nećemo trčati pred rudo jer ipak su ovo zasad tek glasine, no vjerujemo da će situacija biti nešto jasnija u nekoliko narednih dana.