DUGOGODIŠNJE TEGOBE

Smiljana Srnec primljena na Rebro, zakazana joj je operacija

18.09.2023 u 10:23

Bionic
Reading

Smiljana Srnec, koja je osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, u ponedjeljak ujutro zaprimljena je u KBC Zagreb, neslužbeno doznaje 24sata

Smiljanu Srnec na Rebru čeka operacija kralježnice nakon dugogodišnjih zdravstvenih tegoba. 24sata piše da su pronalazak sestrinog tijela u škrinji i suđenje za ubojstvo odgodili njezino liječenje.

Županijski sud u Slavonskom Brodu je na temelju preporuke specijalista neurokirurga i liječničkog mišljenja Uprave za zatvorski sustav prihvatio molbu Srnec da joj se prekine izdržavanje kazne zatvora zbog kompliciranog i neophodnog medicinskog zahvata. Nakon operacije oporavljat će se u bolnici, potom ide na rehabilitaciju.

  • +2
Smiljana Srnec vratila se doma Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prekid izdržavanja kazne zatvora rješenjem izdanim 28. kolovoza odredio je sudac izvršenja Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

'Prekid je određen iz razloga što je kod zatvorenice došlo do pogoršanja njene kronične bolesti, koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Prekid je određen u trajanju od tri mjeseca, od 12. rujna do 12. prosinca, a u obrazloženju stoji da će liječenje biti u KBC-u Zagreb', rekao je zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo.

Na upit novinara je li to uobičajena praksa, Soldo kaže da su slučajevi rijetki, ali da ih ima. 'Nije dovoljno da kod zatvorenika dođe do oboljenja ili pogoršanja bolesti. Mora biti ispunjen i dodatni uvjet da se takva bolest ili pogoršanje ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava', dodao je.

Srnec je zbog ubojstva sestre u ljeto 2000. na varaždinskom Županijskom sudu 2020. osuđena na 15 godina zatvora. Iduće godine Vrhovni sud potvrdio je kaznu.

U presudi je navedeno da je usmrtila sestru s najmanje pet udaraca u glavu i njeno tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu. Tijelo je otkriveno u veljači 2020., a istog dana Srnec je privedena i otada je iza rešetaka.